Ishockey

Klara för alltvåan – då lämnar toppvärningen Boro/VHC

Boro/VHC tappar en av sina bästa spelare nu när laget är klart för alltvåan. Stjärnbacken går till allsvenskan och det blev succé direkt
UPPDATERAD: 1056, 0845

35-årige Daniel Ljungkvist är klar för en comeback i sitt tidigare lag, allsvenska IK Oskarshamn där han spelade i sju år tills han förra säsongen beslutade att lägga av med hockey på elitnivå och gå tillbaka till Boro.

Nu står det klart att Daniel Ljungkvist kommer att göra en återkomst i IK Oskarshamn. I form av ett lån från Boro. Det överenskomna lånet gäller för december månad.
Ljungkvist gjorde comeback redan under tisdagskvällen när IKO tog emot IF Björklöven. Ljungkvist bidrog till att IKO vann stort över Björklöven och håller sig över kvalstrecket till elitseriekvalet.

– Det känns jättekul att ha tillbaka ”Ljunkan” i laget. I och med att Boro/Vetlanda är klara för Alltvåan redan så dök chansen upp att få låna in Daniel. Från vår sida var där inget att tveka på. Han kan klubben, laget, och spelsystemet, och kommer med sin rutin att bli en stor tillgång för oss. Boro/Vetlanda ska ha ett stort tack. Vi har tittat runt efter förstärkningar nu när Kristoffer Gunnarsson ska iväg på JVM och att Boro släpper Ljungkvist är vi jättetacksamma för. , säger IK Oskarshamns sportchef Roger Jönsson.

– Det känns så klart kul. Jag har följt laget ända sedan jag tackade för mig och att nu få komma tillbaka, även om det bara är för en månad, känns underbart, säger Daniel Ljungkvist.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook