Klara för slutspel – Vetlanda BK körde över IFK Vänersborg

Vetlanda BK är klart för slutspel och detta trots att det återstår två omgångar att spela. Man körde över IFK Vänersborg och vann med klara 9-4.

VBK tog alltså revansch på sig själv efter 2-7-förlusten på bortaplan mot Vänersborg.
Och man gjorde det med råge i en frejdig match.
I inledningen av matchen kunde man tro att lagen körde utan målvakt.
Efter blott fyra minuter var gästerna i en 1-2-ledning.
Nu vaktade Christian Boman VBK-målet och David Borvall gästernas. Ingen ”Jonas ”Skorven” Persson i västgötarnas mål alltså. Den forne VBK-målvakten debuterade annars mot Kalix borta.
En ny målexplosion kom mellan minut 19 och 24 med den skillnaden att nu var det bara VBK-spelare som gjorde mål. 2 x Patrik Johansson och Johan Löfstedt såg till att 1-2 blev 4-2.
Johansson gjorde för övrigt ett mål till innan halvtidsvilan då han satte 5-3. Tre mål från hans klubba alltså och där två av målen kategoriserades rena drömmål efter två genomåkningar.
I andra halvlek reducerade gästerna till 5-4 men fyra VBK -mål genom Joakim Andersson (straff) Mikael Nilsson (hörna), Daniel Johansson och slutligen Joakim Andersson igen betydde 9-4 och redan säkrad slutspelsplats. Faktum är att man bara är en poäng efter Hammarby på femteplatsen.
Hela 1434 åskådare såg VBK sista seriematch i Sapa Arena för den här säsongen. Men den kommer att följas av minst en kvartsfinal i hemmaarena.