Eksjö Mariannelund Toppnyheter

KLART BESKED: MARIANNELUND MÅSTE DÖ!

Det är inte bara kommunledningen i Eksjö som sliter hårt för att döda Mariannelundsbygden.

Det räcker inte med att servicen utarmas. Minnet av bygden måste också utplånas.
”April är den grymmaste månaden, den driver
syrener ur den döda marken, blandar
minne och åtrå, kittlar
stela rötter med vårregn”

– ur De dödas begravning ur Det öde landet av T S Eliot

En landsomfattande undersökning visade för några år sedan att Mariannelund är Eksjö kommuns allra starkaste varumärke och mest kända plats. Kommunledningen valde då att slösa bort minst en kvarts miljon på ett platsvarumärke som bara heter ”Eksjö” och stämpla detta på allt i kommunen.

Ett omtyckt vårdboende på äldreboendet Bobinen stängdes med svepskälet att det var dags att spara lite pengar. Istället deporterades åldrade mariannelundare till bl a Eksjö. Anhöriga grät på möten inför en obeveklig kommunledning.

I Mariannelund finns en unik kulturmiljö längs Brusaån som beskriver en 300-årig historia om ortens tillblivelse och industriella verksamhet. Kommunledningen beslutar att riva ut bruksdamm och rasera bro. I sista stund har Mariannelundarna, som inte ger sig utan strid, lyckats förhala beslutet.

Apoteket går nu i kommunens fotspår. Medan man öppnar ännu ett apotek i Eksjö (där finns nu tre varav drivs av gamla statliga Apoteket) har apoteket i Mariannelund hållits stängt en tid. Nu kommer besked, enligt uppgifter från den legendariske reportern Johan Hedenberg i Smålandstidningen, att apoteket i Mlund hålls stängt åtminstone till och med början av oktober. Orsaken förklaras med ”personalbrist”.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook