KLART – Här är bolagen som får miljonavtal med Länstrafiken | Höglandsnytt
Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Hultsfred Jönköping Jönköpings län Nässjö Sävsjö Tranås Vetlanda Vimmerby Ydre

KLART – Här är bolagen som får miljonavtal med Länstrafiken


Jönköpings Länstrafik har upphandlat del av uppdrag för Serviceresor för mindre fordon med stationering i och omkring Jönköping. Efter tilldelningsbeslut den 15 december är det Taxi Jönköping AB, Linköpings Taxi Service AB och Lyck Bil- och Buss AB som har tilldelats avtal.

Totalt handlar det om 25 fordon samt möjlighet att avropa ytterligare optionsfordon under avtalsperioden. Trafikstart kommer att ske den 1 september 2018 och avtalet gäller i fyra år framåt.

Kostnadsnivån för upphandlingen är inom förväntad nivå, uppger JLT. Upphandlingen omfattar dock även en elbuss på Visingsö och Tomas Kimmehed AB har tilldelats det avtalet.

”Kostnadsnivån för bussen på Visingsö är högre än idag men inom budgeterad ram då vi ställt krav på att det ska vara en elbuss. De nya avtalen har ytterligare fokus på kvalitet och en nyhet i avtalet är att leverans av god kvalitet kan ge trafikföretagen bonus”, säger Anna-Karin Malm, serviceresechef, i ett pressmeddelande.

Förfrågningsunderlaget skickades ut i juli månad och anbuden lämnades in i oktober. Tre av trafikföretagen har redan idag avtal med eller är underleverantörer till JLT (Taxi Jönköping AB, Thomas Kimmehed AB och Lyck Bil- och Buss AB). Linköpings Taxi Service AB är ny avtalspart hos Länstrafiken men med flera års erfarenhet av motsvarande uppdrag i Östergötland.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook