Höglandet

KLART: Här är din nästa granne – du vill att han flyttar in

Leif GW Persson är den person allra flest vill ha som granne. Enligt Hyresgästföreningens årliga undersökning om Sveriges önskegranne vill 32 procent av svenska folket helst bo vägg i vägg med just honom.

Marginalen till nummer två på listan är stor, och där hittar vi de två senaste årens vinnare Mark Levengood på en delad andraplats med Mia Skäringer. En dryg femtedel av de tillfrågade, 22 procent, ser helst Mark Levengood eller Mia Skäringer som grannar.

På fjärde plats återfinns en trio tv-aktuella herrar. Konstnären och Värmlands-favoriten Lars Lerin och matkonnässören Edward Blom, ingen av dem fanns med på listan förra året, får tillsammans med den ständiga publikfavoriten Ernst Kirchsteiger dela fjärdeplatsen med 16 procent av folkets röster. På femte plats hittar vi Charlotte Kalla och först på sjätte plats återfinns förra årets trea Jonas Gardell, tillsammans med Tilde de Paula.

De svarande har fått välja mellan 37 kända svenskar och det gick att svara fler än ett namn. Novus, som har genomfört undersökningen på Hyresgästföreningens uppdrag, ställde även en öppen fråga om vilken person man helst vill bo granne med och även då låg Leif GW Persson i topp, tillsammans med Zlatan och Barack Obama.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook