Nyheter

KLART: Kvinna mördad och styckad i sitt eget sovrum

Man dömd för att ha mördat och styckat en kvinna.

Västmanlands tingsrätt har nu meddelat dom i mål där en man stått åtalad för styckmord i Västerås i maj 2017. Tingsrätten dömer mannen för mord, brott mot griftefriden och bedrägeri till 16 års fängelse.

Västmanlands tingsrätt har dömt en 54-årig man mot hans nekande för mord på en kvinna och för att ha styckat hennes kropp (brott mot griftefriden). Han döms också för att efter hennes död tagit ut pengar med hennes bankkort.

Den nu dömde mannen hade tidigare ett förhållande med kvinnan, som gjort ett mycket stort antal polisanmälningar mot mannen om våld. Mannen har också tidigare utsatt andra kvinnor för våld.

Den då 57-åriga kvinnan försvann i maj 2017 och hennes kropp hittades inte förrän våren och sommaren året därpå, då endast till merparten. Kroppen var styckad. Mannen har varit häktad sedan januari 2018 misstänkt för mord.

Tingsrätten har funnit att det är ställt utom varje rimligt tvivel att mannen dödat kvinnan och sedan styckat henne i hennes eget sovrum. Han har sedan flyttat kroppen. Kroppen återfanns i ett skogsparti och det hade eldats på kroppen.

En kort tid efter mordet har mannen med kvinnans bankkort tagit ut 10.000 kr från kvinnans konto och därför döms han även för bedrägeri.

Påföljden bestäms till 16 års fängelse och han ska också betala skadestånd till vissa av den döda kvinnans anhöriga och till dödsboet efter henne.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook