Klart med Näshult i fyran och nystart i Kvillsfors | Höglandsnytt
Nyheter Sport Vetlanda

Klart med Näshult i fyran och nystart i Kvillsfors

Jodå. Näshults IF har tagit plats i division 4-fotbollen. Det var för en vecka sedan som Höglandsnytt skrev att detta var aktuellt.Kvillsfors IF gör en nystart med fotbollen och spelar i division 6 Högsby men missar därmed lokala kommunderbyn.

Vimmerby IF:s farmarlag i division 4 Elit , FC Vimmerby, väljer att kliva ner till reservserien vilket öppnar upp platser för andra lag i A-lagsserierna.
Den vakanta platsen i division 4 nordöstra tas av Näshults IF från östra delen av Vetlanda kommun som därmed spelar i sin högsta serie någonsin.
Näshult kvalade till division 4 i höstas, men föll på mållinjen och har nu alltså fått en friplats.
Övriga lag i setien är Anneberg (som vann Näshults serie förra året), Eksjö, Blomstermåla, Djursdala, Fågelfors, HUltstsfred, IFK Oskarshamn, Stensjön, Timmernabben, Virserum/Järnforsen (VSGF/JAIK) samt Västerviks FF.

Noteras också att seniorfotbollen i Kvillsfors IF gör en nystart efter att legat i träda några år och då endast haft ungdomsfotboll på programmet.
KIF återfinns enligt Smålands Fotbollförbunds förslag med ett lag i division 6 Högsby vilket i sin tur innebär att man missar de kommunala derbyna mot lag som Skede, Farstorp, Bäckseda och Ekenässjön.

Leif Hedberg

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook