Nyheter

Klart med ny chef för Höglandets polis

En Vetlandabo blir chef för polisenhet Höglandet. Det blev klart på onsdagen, då länspolischef Håkan Sandahl utnämnde Christer Edlund, kommissarie och i dag chef för kriminalenheten på Höglandet. Förordnandet gäller i sex år.

Ytterligare två enhetschefer har utsetts. Polisenhet Värnamo får en chef som redan finns som chef där, närmligen Håkan Boberg, chef för närpolisområde Värnamo. I polisenhet Jönköping blev Anders Fält chef. Han är i dag chef vid länskommunikationscentralen.

Snäppet högre upp i hierarkin hamnar Lennart Leijon, som blir biträdande chef vid Operativa avdelningen under Jimmy Liljebäck. Leijon kommer närmast från Västra Götaland, där han för närvarande är t f biträdande chef för poliområde Skaraborg.

 Det blir en del förändringar i verksamheten inom polisenhet Höglandet. Verksamheten delas i grova drag upp i tre sektioner med en chef för varje.

Krimi9nalverksamheten och den uniformerade verksamheten läggs samman i en akutsektion. Sen blir det en utredningssektion samt en brottsförebyggande sektion, där bl a det som i dag kallas områdespoliser placeras.

”Områdespoliserna byter namn till närpoliser”, förklarar Christer Edlund.

Hela upplägget i länet ska vara klart när lndets polismyndighet inom några år förvandlas till en nationell polis. Då ska man ha en uniform organisation.

”Förändringar inom enhet Höglandet kommer att ske över en natt. Det byggs upp under de närmaste månaderna. Det dröjer innan alla chefsposter är tillsatta. Men det är roligt att det varit så stort intresse för att söka dem”, menar Christer Edlund.

 Åke Linnér, som varit närpolischef på Höglandet, har inte sökt någon av de utannonserade tjänsterna. Han stannar som t f chef för akutverksamheten tills ny chef för den utsetts.

Chef för grova brottgruppen förblir Johan Frisk – på den punkten har det inte varit någon diskussion med hänsyn till de goda fresultat gruppen uppnått. Förutom Johan Frisk sitter tre av gruppen medlemmar i Eksjö, Två finns i Jönköping och en i Värnamo.

För Johan Frisks del innebär beslutet att han blir kommissarie. Gratulerar!

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook