Ekonomi Jönköping

KLART: Ny diktaturdeal – lokalt företag får miljoner kr


Stening och piskrapp används som straff. Att lämna islam innebär dödsstraff, att vara homosexuell likaså. Kvinnors vittnesmål gäller inte. Hädelse bestraffas med långa fängelsestraff. Jönköpingsbaserade fartkameratillverkaren Sensys Gatso fortsätter ändå göra affär med Qatar.

Sensys Gatso Group har mottagit en order, värd 5 miljoner kronor, från sin samarbetspartner i Qatar. Ordern gäller en lösning för rödljusövervakning liknande den som Sensys Gatso levererade i Qatar 2015.

Sensys Gatso har byggt upp ett samarbete med myndigheter under den människofientliga regimen i Qatar som bl a anklagas för brott mot de mänskliga rättigheterna inför VM i fotboll 2022 eftersom arenorna byggts av arbetare som arbetat under slavliknande förhållanden.

“Vi har jobbat hårt på att sälja våra lösningar i Qatar genom regelbunden kontakt och samspel med viktiga myndigheter och universitet”, säger Saman Alae Naziri, General Manager för Sensys Gatso Group MENA i Dubai, Förenade Arabemiraten (en annan brutal diktatur), i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook