Ekonomi Nyheter Småland

KLART: Ny färjelinje på Östersjön

Efterfrågan på fraktkapacitet på Östersjön har haft en stabil tillväxt under senare år. För att möta tillväxten investerar Stena Line nu i en ny färjelinje mellan Sverige och Polen.

Sträckan Nynäshamn-Gdynia, med start 16 oktober, trafikeras till att börja med 6 avgångar per vecka.

– Det här ett viktigt steg för där vi möter en ökande efterfrågan från våra kunder och samtidigt bygger vi för framtiden. Vi kommer att fortsätta utveckla vår verksamhet i linje med kundernas och marknadens krav och den här nya linjen blir ett viktigt komplement till våra existerande linjer på Östersjön, säger Stena Lines VD Niclas Mårtensson, i ett pressmeddelande

I över tjugo år har Stena Line trafikerat linjen Karlskrona-Gdynia.

– Efterfrågan på fraktkapacitet växter stabilt både från Polen och Sverige och under lång tid har vi känt behov av att bredda erbjudandet till våra kunder med ytterligare en fraktlinje. Linjerna över Östersjön är en viktig del av infrastrukturen som knyter ihop Centraleuropa med Skandinavien och det finns stor potential för utveckling. Nu har vi tre mycket starka transporthubbar, en i Gdynia, en i Nynäshamn och en i Karlskrona, säger Marek Kiersnowski, Trade Director och ansvarig för linjerna Nynäshamn-Gdynia och Karlskrona-Gdynia.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook