Toppnyheter Vetlanda

KLART: Skolchefen lämnar Vetlanda


Under fredagen vid lunchtid blev det definitivt klart att det blir Jonny Palmkvist, från Skövde, som tillträder tjänsten som ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun. Han börjar sin tjänst 15 maj. Innan dess ska han avsluta sin tjänst som skolchef i Vetlanda kommun.


Jonny Palmkvist är 59 år och har en utbildningsbakgrund som ämneslärare med inriktning matematik/naturvetenskap vid Karlstads universitet och gick den statliga rektorsutbildningen vid Göteborgs universitet 1999. Jonny har sedan 2012 arbetat på motsvarande uppdrag som skolchef i Vetlanda kommun med ansvar för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Dessförinnan arbetade han som rektor för vuxenutbildningen i Skövde kommun under 15 år och även under en kortare period som tillförordnad utbildningschef.

– Det har kommit flera intresseanmälningar och till slut föll valet på Jonny Palmkvist som sökanden till tjänsten. Han är en mycket trygg och förtroendeingivande chef och ledare och är en person som har en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla skolverksamhet på alla nivåer, han har fokus på samarbete och är mån om att skapa delaktighet, säger kommundirektör Ulrika Strandroth Frid, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att ta mig an uppdraget som förvaltningschef i Skara kommun. Det som lockar i det nya uppdraget är att Skara har en skolverksamhet med god kvalitet och ett tydligt fokus på fortsatt utveckling, inte minst genom satsningen på Viktoriaskolan och framtidens lärande, säger Jonny Palmkvist i ett pressmeddelande.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun omfattar förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning samt ungdomshuset Stureplan. Förvaltningen har cirka 600 medarbetare och omsluter cirka 400 miljoner kronor.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook