Aneby Eksjö Nässjö

Klassiska Höglandsbandet återförenas efter 24 år


Trinity RnR Reunion bild ny
Eksjö stadsfest har fått klart med klassiska Höglandsbandet Trinity från Aneby.

Trinity skördade framgångar i slutet av 80-talet och början av 90-talet och har fortfarande publikrekordet för Nässjös pop i sommarnatt.
Bandet gick skilda vägar 1992 men återförenas nu på Eksjö stadsfest i slutet av augusti, enligt meddelande från festivalarrangörerna idag fredag.

Trinity bildades sommaren 1988 i Aneby av de gamla Creed-medlemmarna Fredrik Björk, Jörgen Björk, Patrik Mörn & Pierre Fogelström tillsammans med sångaren Christian Liljegren, senare bytt till Peter ”Pitte” Åsberg. I oktober samma år spelades första demon ”Soldiers Of Freedom” in. Låten med samma namn gick direkt in på Radio Jönköpings topplista ”Länstoppen”. Den låg kvar på listan i 27 veckor. Vilket är det längsta någon artist lyckats med.

Efter sångarbyte inleddes ihärdiga repetitioner med sikte på livespelningar. Den första spelningen var som förband till Charizma i Eksjö Gymnasiums aula lucia -88. Efter den rullade det på med spelningar i olika sammanhang innan den första demon med ”Pitte” på sång färdigställdes våren -89. Den innehåller bland annat klassikerna Bound & Close To The Edge. Sedan fortsatte det med många spelningar. En höjdpunkt -89 var bandets första Pop i sommarnatt i Nässjö. Det kom över 1200 personer.

Nästa demo spelades in sommaren -90 och innehåller några av Trinitys bästa låtar i form av End Of The Tunnel & No More Tears. Trinity fortsatte med många spelningar, bl. a en Norrlandsturné sommaren -92. Samma år bestämde sig dock Fredrik för att flytta till Los Angeles och gå musikskolan MI (Musicians Institute). Medlemmarna i bandet var överens om att gå skilda vägar med tanke på att Fredrik var den musikaliska motorn i bandet. Det beslutades att sista spelningen skulle ske på Pop i sommarnatt 22 augusti -92. Trinity slutade med flaggan i topp. Det tio år gamla publikrekordet rök all världens väg. 1400 sökte sig till Folkets Park i Nässjö, ett rekord som står sig än idag.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook