Klasskillnad när VBK fick stryk hemma

Klasskillnaden var total då Bollnäs besegrade Vetlanda BK med 2-7 i Sapa Arena inför storpubliken 1786 åskådare. Matchen avgjordes i första halvlek då Hälsingelaget gick fram till klara 1-5. De första två minuterna var ganska talande för matchbilden. VBK hade avslag och Bollnäs fick inte röra bollen under den tiden.

Å andra sidan var inte VBK över på Bollnäs planhalva utan höll bollen inom det egna laget i sakta gemak tills det att man missade och gav Bollnäs ett frislag just utanför eget straffområde.

Det var också Bollnäs som kunde ta ledningen med 0-1 innan Jesper Jonsson mycket snyggt spelade fram Andrei Morokov till 1-1.
Därefter hade VBK några bra lägen att göra 2-1 men istället kunde det orangeblå laget göra fyra mål innan halvtidspausen.
Ett 2-5-mål gjort av VBK klart bäste spelare just nu, amerikanen Daren Richardson, i andra halvlek gav VBK lite, lite hopp.
Men det skulle bli det sista VBK-målet för kvällen.

Det innebär att VBK inte kunde rycka ifrån Kalix i tabellbotten eftersom Kalix sköt upp sin match mot Kungälv till torsdagskvällen på grund av kyla.
En vinst här för Kalix skulle vara förödande för VBK som på söndag spelar ödesmatchen med stort Ö när man borta möter jumbon Tillberga.
Förlust där så är man med all säkerhet i Allsvenskan 2012/2013.
Och som ett sådant lag agerade man mot Bollnäs.

Från den övriga stora bandyvärlden rapporteras att Vetlandasonen Christoffer Edlund är tillbaka i spel i Sandviken efter sin svåra skador.
Han gjorde två mål (varav ett på straff) då SAIK i hemmaarena besegrade Hammarby med 7-6.
Johan Löfstedt gjorde ett av SAIK-målen.