Knapp hemmaseger för Sävsjö i innebandytvåan

Det blev kamp in i det sista, då Sävsjö IBK på söndagen tog emot Carlshamns IBK i Div 2. Hemmalaget ordnade segern med ett mål, då klockan stod på 19.57 i sista perioden. Joakim Bjerhag blev den räddande segerängeln.

Sävsjö inledde målproduktionen i den första perioden, som slutade 3-3. Hemmamålen producerades av Ulrik Weidman x 2 samt Jakob Johansson. Men med hänsyn till att Sävsjö vann skottstatistiken med 12-7 var utdelningen inte mycket att skryta med.

I andra perioden fick laget bättre utdelning och vann den med 3-1. Hemmamålen gjordes av Jakob Johansson, Ulrik Weidman och Jonas Rodewald. Spelöverlägsenheten var så stor att Carlshamn var tvunget att ta en tidig time out efter 12 m inuter för att få lite ordning på sitt spel. Det räckte i alla fall till ett mål.

Ulrik Weidman gjorde första målet i tredje perioden och gav Sävsjö ledningen med 7-4. Men sen var det stopp. I stället gjorde Carlshamn tre mål på knappa tre minuter och gick upp till 7-7. Den seger som hade verkat vara klar hängde på en skör tråd. Men en time out efter 15 minuter bidrog till att få ordning på nerverna.

Segermålet dröjde dock tills det var tre sekunder kvar.

Totalt vann Sävsjö skottstatistiken med 37-20 vilket bör föranleda viss träning på bättre avslut.