Eksjö

Knark för 18 miljoner kr – nu åtalas Eksjöborna

Idag måndag lämnade åklagaren in stämningsansökan i det stora narkotikamålet där flera Eksjöbor misstänks för att ha tillverkat narkotika i stora mängder.

Sju personer varav fyra män från Eksjö kommun åtalas för grovt narkotikabrott. De misstänks för att ha odlat cannabis på en ort i närheten av Karlsborg vid Vättern. De åtalas vid Skaraborgs tingsrätt. Två av männen är från Jönköping. Den sjunde är bosatt i Stockholm men är född i Jönköpings län.
Alla männen från Eksjö är födda på 1980-talet. En av männen är son till en känd företagare i Eksjö. Två av de andra männen bor grannar med varandra i ett av Eksjös finaste villakvarter.
Två av männen från Eksjö har suttit anhållna och häktade sedan i början av november. De andra två släpptes redan i början av december efter att ha suttit inlåsta i en månad.

Produktionen har varit omfattande och industriliknande i en fastighet, som inköptes för ändamålet.
Tillverkningen i Undenäs började redan under våren 2007 när en av de åtalade, en man från Jönköping, köpte fastigheten som senare blev knarkfabriken. Narkotikatillverkningen upphörde först i november ifjol när polisen slog till.
Polisens spaningsledare Johan Rapp bedömer att produktionen de senaste åren uppgått till minst 200 kilo.
”Tittar man på försäljningsledet på gatan så är det 90 000 kronor per kilo, det motsvarar 18 miljoner kronor”, säger han till P4 Skaraborg.
”Brotten under är grova eftersom de utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning och yrkesmässigt samt avsett en särskilt stor mängd narkotika”, anser kammaråklagare Jenny Karlsson.
Rättegången inleds enligt planerna nästa vecka och väntas pågå i sex dagar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook