Jönköping Vetlanda

Knark för 2,6 miljoner kr – Vetlandaadvokaten tar uppdraget att försvara

En Vetlandaadvokat ska nu försvara en man som misstänks för att ha innehaft och sålt narkotika till ett uppskattat värde av ca 1,1 miljoner kr.

Den 32-årige mannen som är bosatt på en gata i Jönköping men medborgare i ett utomeuropeiskt land åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott.
Enligt åklagarens utredning var 32-åringen i Malmö i somras och köpte då åtta kilo hasch och cannabis. Detta transporterades sedan till Jönköping där mannen under sommaren och hösten ska ha sålt av narkotikan till ett antal personer.
Polisen har haft så pass koll på mannen att man anser sig kunna bevisa att narkotikahandel skett dagligen från 32-åringens bostad.
Senare under hösten ska mannen ha köpt ytterligare åtta kilo cannabis i Jönköping och i oktober ytterligare åtta kilo knark i Malmö.
När polisen till slut slog till mot mannen i slutet av oktober hittades ytterligare närmare 2,3 kilo hasch i lägenheten.
Totalt handlar det om narkotika värd uppskattningsvis drygt 2,6 miljoner kr.
I förhör med polisen har 32-åringen förnekat brott.
Åklagaren anser att det handlar om grovt narkotikabrott med tanke på mängderna. 32-åringen riskerar flera år i fängelse.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook