Eksjö Nässjö

Knivmannen på torget hade tagit digitalboxen – nu blir det fängelse


En man i knappa 40-årsåldern från Bodafors döms nu av Eksjö tingsrätt till fängelse för ett antal brott: narkotika, vapen och stöld.

Det handlar bl a om brott mot knivlagen efter att polisen tog fast mannen när han bar kniv på vårdcentralen vid Torget i Bodafors i vintras. Mannen var samtidigt ha varit påtänd på amfetamin och hade på sig ett par gram av drogen dessutom.

I förhör med polisen har mannen erkänt brott. Mannen greps bara kortvarigt efter vårdcentralsincidenten och redan dagen efter tog polisen honom i Älmhult. Också då var han hög på amfetamin.

Ytterligare några dagar senare togs mannen igen av polisen. Den gången i Nässjö och då var mannen påverkad av inte mindre än fem olika droger. Också den gången släpptes mannen direkt.

Några dagar senare, strax innan jul, åkte mannen fast återigen, efter att han ska ha stulit en tv-box från en kvinna i östra Nässjö. Detta brott förnekade mannen. Den gången satt han anhållen i tre dagar innan han återigen släpptes.

Mannen döms till 2 månader i fängelse och närmare 5000 kr i skadestånd. Han har tidigare dömts till ett flera år långt fängelsestraff för grovt rån

Mannen åtalades också för ett brott under förra sommaren när polisen hittade honom drogad på Allégatan i Bodafors och dessutom hade ett elchockvapen på en annan adress i Bodafors.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook