Ekonomi Höglandet Nässjö Nyheter

KOLSVART – Har lämnat Nässjö bakom sig – befinner sig i mörkret

Långt däruppe dit ingen från Höglandet någonsin vill fara. Där finns nu en kvinna  och tidigare toppchef inom Nässjö kommuns förvaltning.

Från och med 12 mars har Umeå kommun en ny planchef. Hon heter Clara Ganslandt och efterträder Magdalena Blomquist som fortsätter som planarkitekt och biträdande planchef.

– Med betydande erfarenhet och djupa kunskaper om bygg- och planprocesserna bidrar Clara med viktig kompetens, som blir mycket värdefull i den fortsatta utvecklingen av Umeå, säger Margaretha Alfredsson, samhällsbyggnadsdirektör, i ett pressmeddelande.

Clara kommer närmast från Länsstyrelsen Västerbotten där hon bland annat har arbetat som verksamhetsledare och planarkitekt. Hon har också arbetat som konsult och samordnare för Miljö- och byggkontorets planenhet i Nässjö kommun, där hon också under en tid arbetade som ställföreträdande miljö- och byggchef.

– Jag har följt kommunens utveckling under en längre tid, och det känns både spännande och hedrande att få bidra till bygget av det framtida Umeå, säger Clara Ganslandt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook