"Kommunalråd i Nässjö, avstå från era löneförhöjningar!" | Höglandsnytt
Debatt

”Kommunalråd i Nässjö, avstå från era löneförhöjningar!”


”Kommunens höjdare, med Bo Zander i spetsen (s), premierar sig själva. Samtidigt finns det inte pengar till skola och omsorg. Hur tänker denna ledning?”, undrar fullmäktigepolitikern Etelka Huber (mp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Kommunalråden Bo Zander (s), Anders Karlsson (c), Kjell Skålberg (fp) och oppositionsrådet Anders Karlgren (m) tycker sig tydligen vara väl värda våra skattepengar. De tycker själva att de jobbat bättre än andra kommunalanställda exempelvis undersköterskor, lokalvårdare och lärare.

Höjdarherrarna kommunalråden får 3,85 procent i löneökning i år. Löneförhandlingarna är färdiga och kommunalråden i Nässjö kommun får drygt 1,2 procent mer än för genomsnittet i årets avtalsrörelse. För Bo Zander (s) innebär det 2000 kr mer i månaden, 54 500 kr. Övriga kommunalråd får löner på 51 700 kr per månad.

Nässjö kommuns ekonomi är skral. Skola, vård och omsorg går på knäna. Vad sänder den politiska ledningen för signaler?
Jag uppmanar och utmanar Bo Zander och hans vänner herrar kommunalråden att avstå från löneförhöjningarna helt. Eller åtminstone nöja sig med samma nivå som genomsnittet. Jag är beredd att avstå löneförhöjning om kommunalråden gör detsamma.

Etelka Huber (mp), kommunfullmäktigeledamot, Nässjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Dessa ”Knölfödor” sover säkert med gott samvete? När välfärden får betala deras löner!

 2. Bra att det finns modiga politiker som Etelka som vågar sätta ner foten!
  Är fruktansvärt trött på ovan nämda politiker som bara ser till sina egna personliga intressen och vinningar.
  Helst skulle väl S, C, Fp, V och M i Nässjö vilja avskaffa demokratin helt.

 3. Det är inte klokt. De skulle klara sig gott på sin nuvarande lön och istället lägga pengarna på vår framtid, våra barn. Våra barn är väl ändå viktigare än gamla gubbar i stadshuset…….Snart är det val.

 4. De fyras gäng tycker själva att de jobbat bättre än andra kommunalanställda men en åsikt som kommuninnevånare är att de istället borde vara återbetalningsskyldiga.

 5. Är ni missnöjda med era politiker så får ni rösta bort dem.
  Börja med att rösta bort Etelka som tydligen inte vet vad hon talar om.
  Själv är jag tjänsteman med personalansvar. Jag kan jobba mina 40 timmar i veckan och få ut en lön på 47800 kr i månaden.
  Ett kommunalråds arbetstid är betydligt högre än så om den sköter sina arbetsuppgifter…

 6. Att ha personalansvar säger ingenting det kan innebära allt eller inget beroende på vad som man har fått sig delegerat.
  En individuell lön sätts efter kriterier av vad man presterar och då har kommunalråden lång väg kvar till den nivån man blivit tilldelad sig.

Kommentarer avstängda