Kommunalråd i Nässjö uttalar sig om ensamkommande flyktingbarn | Höglandsnytt
Nässjö

Kommunalråd i Nässjö uttalar sig om ensamkommande flyktingbarn


[adrotate banner=”28″]
Anders Karlgren (m), kommunalråd i Nässjö kommun, bemöter uppgifter på kommunens nätforum om ensamkommande flyktingbarn.

Uppgifterna i form av en fråga gör bland annat gällande att ensamkommande flyktingbarn till allra största del i själva verket är vuxna män som utnyttjar ett sätt att enkelt få stanna i Sverige för att sedan lätt kunna ta in sina familjer också.
”Det är samma regler för asyl om man är barn som för vuxna. Så det är ingen fördel att vara ensamkommande jämfört med att komma som vuxen. [Det] förekommer att Migrationsverket skriver upp ålder på de ensamkommande barnen. Det finns beskrivet i en rapport från Migrationsverket till regeringen att i 9,6 % av ansökningarna justeras åldern uppåt. Anhörig invandring till ensamkommande barn är liten. Talet om ”ankarbarn” stämmer inte med verkligheten”, svarar Anders Karlgren.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. ”Det är samma regler för asyl om man är barn som för vuxna.”
  Bara dumsnack!
  Det finns regler, men de följs inte!
  Enl senaste rapporten från Migr verket så saknar 94% av asylsökande ID-handlingar.
  Likaväl så kan de få PUT och senare bli ”svenskar”
  I Norge har man gjort åldersbestämningar på dessa ”ensamkommande”, 3 av 4 uppgav fel ålder, att det av någonn anledning skulle vara annorlunda i Sverige är osannolikt..
  Man behöver inte frekventera sk ”rasistsajter” för att få reda på hur det arbetas på Migrationsverket, att kvantitet går före kvalitet och snabbhet går före korrekta och regelföljande utredningar.. (sök ”Wager”)
  Var och en kan informera sig själv via seriösa nätsidor och man slipper många tidningars (och politikers) halvsanningar.

 2. Ännu en poliker som inte vet vad han pratar om….om någon kommer hit som en 16 årig flykting så placeras han förmodligen i en skola, och då hamnar han i en klass med jämngamla elever. Visar det sig sen som så många gånger att personen är 22 år så tycker nog herr Karlgren att det är helt i sin ordning att en 22 årig flykting placeras bland 16 åriga flickor på en skola….men Karlgren är nog rätt ensam om detta.

Kommentarer avstängda