Kommunanställda i Vetlanda röker på jobbet – kan straffas

Enligt personalavdelningen på Vetlanda kommun finns det anställda som bryter mot kommunens tobaksregler och röker på arbetstid eller på arbetsplatsen. Kommunledningen ställer sig nu bakom att det kan bli ”disciplinära åtgärder” mot rökarna.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Gud vad löjliga kommunen är. Koncentrera er på dom större problemen istället! Vetlanda=löjligaste kommunen i Jönköpings län!!

  2. Haha ska säga ett sanningens ord om de som jobbar på kommunhuset i Vetlanda. Praktiserade på cafét där för några år sedan det enda de sysselsatte sig med var att fika och när de inte fikade så hade de sammanträden som krävde att de hade fika serverat. Man börjar undra vad som betalar deras chokladmuffins och räkmackor kan det vara kommunalskatten?

  3. Hur är det med dom som har sin privata mobiltelefon fastvuxen i handen hela tiden då? Står och pratar och ringer hela tiden?

  4. Varför ska rökare få betalt när de avsätter arbetstid för att försämra sin hälsa? Enligt Arbetsmiljöverket ska arbetstagaren kunna göra kortare avbrott från arbetet, pauser. Under en paus får arbetstagaren inte lämna arbetsstället och pausen räknas som arbetstid. Lagen säger inte hur många eller långa pauserna ska vara utan ger uttryck för att det är tillåtet att koppla av från arbetet då och då, i den mån det är möjligt. Alla anställda på kommunen betalar för sitt fika utom fikat på julkaffet. När jag ser tillbaka på senaste halvåret så har jag varit på ett sammanträde där fika serverats och två informationskvällar med fika. Våra löner betalas via kommunskatten som även vi kommunanställda betalar.

Kommentarer avstängda