Vetlanda

Kommunen bygger asylboende – anklagas för svartbygge

Ett bygge av asylboende för ensamkommande flyktingbarn pågår i Ekenässjön men bygget stöter på protester.

Asylboendet ligger i ett villakvarter och grannarna har överklagat bygglovet som kommunen gett till kommunala bostadsbolaget Witalabostäder för att sätta upp ett antal baracker som tidigare användes som kontor av Vetlandaföretaget Sapa.
Överklagandet har dock avslagits men länsstyrelsen har kommit fram till att kommunen inte gett rätt typ av bygglov till Witalabostäder (ett tillfälligt istället för ett permanent).
”Här står ett kommunalt svartbygge”, säger en granne till Vetlandaposten.
Att det skulle röra sig om ett svartbygge tillbakavisas av kommunen, bl a eftersom detaljplanen godkänner bygget.
”Witalabostäder har fått ett startbesked från kommunen. Nu kommer de att få söka om permanent bygglov. Grannarna kommer få information efter att bygglov getts”, säger byggnadspinspektören Per-Erik Paulsson till VP.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Tycker synd om dom som har villor i området det är ju bevisligen problem på andra ställen , och detta s.k tillfälliga bygglovet SKA inte kunna omvandlas till permanent , bara för att bostadsbolaget ska kunna profitera och kunna visa gröna siffror.Nä dom boende i området har blivit totalt överkörda och inte fått yttra sig SKÄMS på er på er och dålig stil , Stå på er Ekenäsbor

Kommentarer avstängda