Kommunen dumpade dödsdäcket på tippen | Höglandsnytt
Höglandet

Kommunen dumpade dödsdäcket på tippen

En ung kvinna dog i branden i Gamla stan i Eksjö. Men efter att ett gammalt hus varit det Eksjöborna brytt sig mest om är det nu en massa brädor som vållar starka känslor hos invånarna..

”Skandal”, ropar många Eksjöbor efter att det fått se vad som hänt med trädäcket som lades ut över ruinerna efter dödsbranden sommaren 2015.

En ung kvinna dog i branden i Gamla stan. Trädäcket har monterats bort inför arkeologisk undersökning och nybygge och huggits upp och dumpats på kommunens återvinningstipp.

Detta har fått Eksjöbor att se rött eftersom trädäcket kostat flera hundra tusen. Flera Eksjöbor hade gärna velat ha trädäcket, till sig själva eller någon förening.

En ung kvinna dog i branden. Kommunledningen försvarar sig dock med att det vore förenat med höga kostnader att försöka göra något vettigt av trädäclet.

”Trädäcket var spikat. Skulle man ta bort varje spik så skulle det ta flera månader och blir dyrare än att bygga nytt. Dessutom sprack trät när man rev trädäcket”, säger Eksjö kommuns arkitekt Lucia Botero till SR.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook