Hultsfred

Kommunen har fått nog – stänger sin flyktingmottagning

Ledningen för Hultsfreds kommun har fått nog av arbetsbördan och illviljan från Migrationsverket och stänger nu sin flyktingmottagning på obestämd tid, meddelar kommunledningen under onsdagen samtidigt som man fortsätter kräva att Migrationsverket ska lämna tillbaka ett antal lägenheter.

Hultsfreds kommun har ett mycket starkt inflöde av människor som själva väljer att bosätta sig i kommunen. Det stora inflödet gör att såväl skola som socialtjänst upplever ett stort tryck.

”Handläggarna inom flyktingmottagning upplever en ständig ångest för att högen av ansökningar aldrig minskar oavsett hur hårt de jobbar. Vetskapen om att utsatta människor blir utnyttjade av oseriösa hyresvärdar och att människor far illa ökar pressen på handläggarna ytterligare”, säger Ann-Gret Sillén, socialchef, i ett pressmeddelande efter att kommunen satt in en s k krisledningsnämnd som fått mandat att ta snabba beslut.

Nu kommer beslutet om att stänga flyktingmottagningen för nybesök på obestämd tid.
Kommunledningen vill också att Migrationsverket lämnar tillbaka asylboenden i stadsdelen Stålhagen så att de boendeplatserna kan nyttjas till människor som kommunen redan tagit emot.
– Migrationsverket fortsätter att låta människor bosätta sig i kommuner som redan är på väg att sjunka, säger Robert Andersson, sektionschef IFO arbete och integration.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook