Aneby Ekonomi

Kommunen vann auktionen – köper rucklet mitt i stan

Aneby kommun köper kvarteret Linden 2 i Aneby centrum, mer känt som skamfläcken, det meddelar kommunledningen ikväll tisdag efter att ha vunnit den exekutiva auktionen efter en lång budgivning.

Aneby kommuns skattebetalare tvingas nu punga ut med 1,75 miljoner kr för fastigheten som tvångsförvaltats av kommunen i över två års tid.
Tillträdesdatum är satt till mitten av maj.
LÄS MER: Kronofogden har tagit ökänd fastighet – visas i veckan
”Det fanns tre anledningar till varför vi fattade detta beslutet i kommunstyrelsen.För det första så blir det en bättre situation för de befintliga hyresgästerna i kvarteret. Den 18/5 när vi tar över ägandet av kvarteret kan vi vidta säkerhetsåtgärder så att ingen kommer till skada bara av att bo i sin fastighet. För det andra kostar det oss pengar att tvångsförvalta kvarteret – pengar som nu kan användas till andra syften. Den sista anledningen är att vi äntligen kan ta tag i att reda ut denna så kallade ”skamfläcken” som länge lämnats åt ödet, mitt i centrala Aneby”, säger kommunalrådet Lars-Erik Fälth i ett nyhetsmeddelande.
Kommunledningen ville inte heller riskera att en privat aktör köpte fastigheten för att låta den fortsätta växla ägare och förfalla.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook