Jönköpings län Nyheter

Kommunens muslimregler anmäls till Skolverket

Jönköpings kommuns särskilda regler för skolbarn med muslimsk tro anmäls nu till Skolverket av företrädare för ”Riksföreningen glöm aldrig Pela och Fadime” som anser att muslimska barn särbehandlas och att reglerna tillåter kontroll av barnens val av livsföring.

Jönköpings kommun har tillsammans med företrädare för muslimska församlingar kommit fram till att muslimska skolbarn bland annat inte behöver duscha nakna, kan få ledigt vid muslimska högtider, inte behöver äta i skolan och att flickor får bära slöja.
Detta reagerar nu Sara Mohammad, drivande i Riksföreningen glöm aldrig Pela och Fadime.
”Det här signalerar att det här helt i sin ordning att särbehandla barn. Skolpersonalen får signalen att förtryck kan accepteras baserat på de vuxnas religiösa övertygelse”, säger Sara Mohammad till Jönköpingsposten.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

 1. SVERIGE ÄR ETT PROFANT LAND OCH SKALL SÅ FÖRBLI
  Bra att den anmälan kom. Vi skall ha en likvärdig skola i Sverige. Skolan är barnens arbetsplats. Där gäller samma klädeskod för alla och samma matvanor. Frågan är om inte det är dags att lyfta frågan om skoluniform då ser man varken fattig eller rik, Jude eller Grek. Skolmaten är dessutom god och nyttig.

  De regelverk och lagar som gäller i Sverige gäller alla. Dessutom detta stärker min uppfattning religösa skolor skall vi inte ha. Åt fanders med religösa tokigheter och principer hur vi skall leva och vara. jag hyllar det profana samhället likställdhet.

  Glöm aldrig Sverige etnicitet är grundlagen och lagboken därför är det extra viktigt att alla är lika inför lagen och alla följer samma lag etnicitet.

 2. Att skolmaten är god och nyttig är tyvärr inte sant. Jag vet, jag tuggade skräpet i 2 år och har aldrig mått sämre. Att skolan däremot ska vara enhetlig för alla är helt rätt! Man kan inte hålla på och jiddra en massa tokigheter pga religiösa skäl. Då kommer varenda lilla religion så småningom att propsa på sin unika sak och kräva än det ena och än det andra. Vi kan inte ha en skola som styrs av påhittade sagoböcker och sagofigurer.

 3. Att vi som vuxna inte klarar av rättvisa och jämställhet i samhället betyder inte att vi ska särbehandla barn eller tillåta mobbing i skolorna. Barnen ska i skolan behandlas rättvist och med respekt för sin individ utan vare sig politisk eller kulturellt tvång!
  Däremot ska vi verka för acceptans för olika åsikter och uppfattningar ute i samhället både politiska och religösa. Du ska vara älskad för den du är och så länge du inte gör handlingar som förstör eller kränker dina medmänniskor. I Sverige är det svensk lag som skall gälla och idén om skoluniform är inte så dum. Var och en har rätt till sitt eget liv och vara med i att bygga Sverige med gemenskap.
  Bra anmälan!

Kommentarer avstängda