Ekonomi Eksjö Höglandet Toppnyheter

Kommunledningen erkänner: klarar inte av ekonomin – storsatsar på graffiti istället


Så har det till slut hänt. Kommunledningen i Eksjö erkänner sin inkompetens. Nu lägger de sin kraft på klotterkonst istället.

”Eksjö kommuns ekonomi är inte i balans och kommunens resultat stämmer inte överens med en långsiktig god ekonomisk hushållning”, säger Annelie Hägg (c), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Vissa beslut har tagits för att få ner kostnaderna. Det handlar bl a om boendealternativ för missbruksvård och sätt att motverka s k externa placeringar. Kommunen ska också införa en gemensam fordonsadministration.

Men dessa beslut var inte tillräckliga för få ordning i ekonomin i år. Anställningsstopp har införts i april och dessutom begränsningar när det gäller inköp och anställningar.

”Förvaltningen måste också arbeta med förändrade arbetssätt för att kunna effektivisera i verksamheterna”, konstaterar Hägg.
Nu är en redovisning från de olika sektorerna på gång. Där ska de ansvariga visa hur de tidigare beslutade neddragningarna verkställts.

Samtidigt väljer kommunledningen att storsatsa på graffitiväggar åt spraysugna. Två enorma betongväggar ska sätts upp på Storegårdsområdet under försommaren. Väggarna följer på kommunledningens tradition av att tillgodose smala särintressen, tidigare har det bl a handlat om gå runt en knut, ösa miljoner på konstgräs eller pengar till olika konserter.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook