Debatt Fotboll

Konstgräs 2018: ”Majoriteten vill inte spara på skattebetalarnas pengar”


”Om det skulle utredas bättre angående konstgräsplanen så är jag övertygad att kommunen skulle tjäna 2-3 miljoner kronor på att lägga den i Forserum”, skriver Forserumspolitikern Mert Cimen (mp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Var bodde konstgräsplanen hamna 2018?
1917 grundades den fantastiska idrottsföreningen Forserums IF. Med up-p och nergångar för föreningen så har föreningen lyckats att hålla ihop tack vare alla eldsjälar. Om ett år, så fyller föreningen 100 år. Som ni kanske minns så var föreningen nära att gå i konkurs för 4 år sedan då det inte fakturerats till sponsorer och till medlemmarna. Vad kan det bero på? dåligt samarbete iföreningen eller att personen som skötte detta inte orkade mer? Jag som vice ordförande kände att något var konstigt med detta och ett par veckor senare så fick jag ett mejl ifrån dåvarande kassör att föreningen inte hade några pengar kvar. Men tack vare bra samarbete i föreningen så har vi lyckats och är på rätt väg med föreningen.

De flesta som har följt mig på kommunfullmäktigesammanträdena vet vad jag tycker och vill angående konstgräsplanen som är budgeterad till 2018. Majoriteten vill att Skogsvallen ska utvecklas och bli sportcenter i Nässjö kommun. Jag har full respekt för Nässjö FFs verksamhet, vet att det är kämpigt för eldsjälarna som alla andra föreningar. Trots det så är de en av de största ungdomsföreningarna i Småland. Stor eloge till er! Men jag vet också att på Skogsvallen så finns det redan konstgräsplan.
Trots det så har majoriteten budgeterat 5 miljoner kronor till ny konstgräsplan, då den ska hamna på Skogsvalln. Om vi ska tänka återigen på våra kransorter? som jag självfallet inte tycker att majoriteten tänker på. Det är inte så konstigt då jag och Anton Axelsson fick mest röster ifrån Forserum. De andra var inte ens i närheten. Jag och Anton kämpar för Forserums bästa men det är inte så lätt när vi har många andra politiker som inte tänker så mycket på Forserum och som inte brinner så mycket för Forserum.

Om det skulle utredas bättre angående konstgräsplanen så är jag övertygad att kommunen skulle tjäna 2-3 miljoner kronor på att lägga den i Forserum. Då allt är klart på vårat B-plan med strålkastare, markläggning m.m. Majoriteten vill inte spara på skattebetalarnas pengar och lägger den jättegärna i Nässjö!

Det är Nässjö kommun det! Tänk på det! Det är inte alla politikernas fel hur Nässjö Kommun styrs.

Mert Cimen
Vice ordförande i Forserums IF
Miljöpartiet Nässjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook