Jönköpings län Nyheter

Körde ner folksamling med polisbil

Skildringarna går isär om vad som hände under street-racekaoset i Värnamo i helgen men polisen kände sig tvingade att köra ner en folksamling med polisbilen för att komma från platsen och ett hotfullt läge.

Streetracarna menar att polisen stod för provokationen och att läget blev våldsamt och hotfullt.
Polisen menar att deltagarna vid den olagliga tävlingen stod för upptrappningen. Bland annat ska folk ha omringat polispatrullen efter att en man omhändertagits. 
”Trots blåljus och sirener vägrade personerna att flytta på sig. Situationen blev till slut så allvarlig  att patrullen var tvungna att fortsätta framåt och med polisbilen knuffa undan personerna som stod i vägen”, förklarar Håkan Boberg chef vid polisenheten i Värnamo.

Efter den första incidenten ska en bilburen folksamling ha spärrat av vägarna kring polishuset i Värnamo där den lokala polisen tvingades kalla på förstärkning från Jönköping.
”Att spärra av ett polishus, så att vi inte kan åka ut på larm när allmänheten behöver oss, ser vi som mycket allvarligt”, menar Håkan Boberg.

Polisen utreder nu ett antal anmälningar mot deltagare i street-racet samtidigt som en internutredning satts igång inom polismyndigheten.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda