Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköpings län Nässjö Sävsjö Tranås Vetlanda

Kraftig minskning av antalet arbetslösa ungdomar på Höglandet


Enligt Arbetsförmedlingens statistik har antalet arbetslösa unga vuxna i Jönköpings län och på Höglandet minskat kraftigt de senaste åren.

I slutet av augusti var 1830 unga (18-24 år) inskrivna som arbetslösa på arbetsförmedlingen i länet. En jämförelse med augusti 2013, då antalet låg på 3470, visar att antalet inskrivna arbetslösa ungdomar nästan har halverats på fyra år.

– Det är glädjande att arbetslösheten bland länets unga minskar. Tillsammans med kommuner och andra aktörer arbetar vi med olika arbetsmarknadsinsatser för ungdomar. Detta arbete, och den starka arbetsmarknaden, har fått fler ungdomar i arbete, förklarar Christian Lagerqvist, arbetsförmedlingschef i Nässjö, i ett pressmeddelande.

Arbetsgivare efterfrågar emellertid främst en högre utbildningsnivå vid rekrytering. Generellt är arbetslösheten lägst bland personer med en gymnasie- och/eller en eftergymnasial utbildning.

– Detta visar vikten av att fortsätta att investera i utbildning för att kunna matcha till jobb. Det är också viktigt att motivera ungdomar till studier, säger Christian Lagerqvist.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook