Kraftig ökning av arbetslösheten i Sävsjö | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län Sävsjö

Kraftig ökning av arbetslösheten i Sävsjö

Såväl under hösten som hela det senaste året märks en kraftig ökning av arbetslösheten i Sävsjö kommun där arbetslösheten nu ligger på genomsnittet för länet.

[adrotate banner=”28″]
Tidigare i år hade Sävsjö kommun Höglandets lägsta arbetslöshet och en av de lägsta i länet. Sedan dess har arbetslösheten gått upp rejält i Sävsjö, samtidigt som den minskat i flera andra grannkommuner.
Arbetslösheten ligger nu på 7,2 procent (oktober månad). En ökning från 6,6 procent på ett år och från 6,8 procent jämfört med september, visar Arbetsförmedlingens senaste statistik.
Högst arbetslöshet på Höglandet har fortfarande Tranås med 9,5 procent och Nässjö med 9,3 procent där den dock minskat från cirka 10 procent.
Arbetslösheten i Vetlanda är 6,6 procent, i Eksjö 6,8 och i Aneby kommun 7,7 procent.
Genomsnittet i Sverige är 8,5 procent.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Vi skall vara tacksam att vi har vårt kommunalråd Stefan Gustafsson som satsar på att minska arbetslösheten i Sävsjö. Kommunen har satsat 40-50 miljoner på Stockaryds Terminalen och nya vägar på gång och faktiskt skapat tre arbetstillfällen.
    Vi Sävsjöbor skall vara stolt att någon vill satsa löntagarnas skattepengar till att skapa arbetstillfällen. Med tanke på att bara ca 40-50 miljoner har satsats så är det fantastiskt att vi fått tre nya jobb.
    Fy på er alla som klagar på våra politiker.

Kommentarer avstängda