Jönköping Toppnyheter

KRAV: Bura in honom för gott – knivmördade sin fru

Huvudförhandlingen i Jönköpings tingsrätt i mål om misstänkt mord i Bottnaryd är nu avslutad. Åklagaren yrkar på livstids fängelse och utvisning.

Den fem dagar långa huvudförhandlingen mot en 43-årig man som är misstänkt för mord på sin fru den 22 november ifjol är avslutad.

Mannen har erkänt att han avsiktligt har dödat sin fru men anser att det finns förmildrande omständigheter som gör att brottet ska rubriceras som dråp och inte som mord.
Åtalet har även gällt grov fridskränkning mot makarnas två barn som är 8 och 12 år. Han har förnekat grov fridskränkning men erkänt att han har misshandlat den äldre pojken vid ett par tillfällen.
Det skadestånd som pojkarna har begärt har mannen inte accepterat att betala.

I den rättspsykiatriska undersökningen har konstaterats att mannen inte har dödat sin fru under påverkan av en allvarlig psykisk störning och att han inte heller var under sådan påverkan vid tiden för undersökningen. Detta innebär att det inte finns förutsättningar att bestämma påföljden till rättspsykiatrisk vård och att det inte finns något hinder att döma till fängelse.

Mannen har motsatt sig åklagarens begäran om att han ska utvisas från Sverige efter avtjänat straff. Åklagaren yrkar på livstid i fängelse.
Den misstänkte mannen ska vara kvar i häktet tills dom faller om drygt två veckor.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook