Krav från blodförgiftad patient: sparka läkaren | Höglandsnytt
Jönköping

Krav från blodförgiftad patient: sparka läkaren


[adrotate banner=”28″]
En kvinna i Jönköping drabbades av blodförgiftning på grund av lunginflammation efter att en läkare på en jourcentral inte tagit kvinnan på allvar när hon sökte för hög sänka, hög feber, frossa, andningssvårigheter och dödsångest, rapporterar SR Jönköping.

Kvinnan anmäler nu läkaren till Inspektionen för vård och omsorg och vill att han ska bort från vården.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Diverse ansvarsnämnder är endast till för att skydda personalen inte patienter. Nämnden kommer oundvikligen spä ut ansvaret för inkompetensen hos läkaren över hela systemet, så att läkaren till slut inte hade någon del i felbedömningen, och lär inte ens få en reprimand.
    Dags att vända trenden och inför tjänstemannaansvaret igen, så att personalen inte kan undkomma sitt ansvar för sina handlingar. Särskilt viktigt är detta inom vården, där konsekvenserna kan bli så stora. Skulle innebära en stor förbättring för patientsäkerheten, då vårdanställda del inte skulle våga chansa med diagnoser, dels inte acceptera kostnadsaspekten som påbjuds från byråkraterna, dels så skulle chefer inte våga låta sjuka, inkompetenta och ej språkkunniga läkare få arbeta oövervakade med patienter.

Kommentarer avstängda