Krav på BO vid Vetlandas fullmäktigemöte | Höglandsnytt
Nyheter

Krav på BO vid Vetlandas fullmäktigemöte

Onsdagskvällens sammanträde med kommunfullmäktige i Vetlandea var ganska stillsamt – bortsett från att ett brandlarm på låtsas utlöstes och alla fick lomma ut. Det var lika odramatiskt som sammanträdet i övrigt.

Inledningsvis fick ledamöterna en dragning om Vuxenvandrarnas verksamhet med 90-talet engagerade vuxna/föräldrar, som gör så oerhört mycket nytta för den unga tonåringar som finns ute i tvivelaktiga sällskap under helgnätter.

Viveka Hallberg-Jarflod var som representant föfr Rädda Barnen på plats för att föra barnens talan: inrätta en lokal Barnombudsman! uppmanade hon fullmäktigeledamöterna och hänvisade till en rad andra kommuner som tagit sitt ansvar i det hänseendet.

Räddningstjänstförbundets chef Jonas Petri fanns på plats och berättade om v erksamhetens utveckling, som i de flesta fall pekar åt rätt håll.

Vetlanda Framåtanda hade i vintras motionerat om att de båda Sapagrundarna skulle tilldelas Hedersplats Vetlanda. Det ville inte kommunstyrelsens majoritet, eftersom regelverket säger att förslagen ska komma in från folket – därmed inte sagt att de båda grundarna inte vore värdiga hederstiteln.

Men vägen dit måste gå enligt regelboken, tyckte man och så tyckte nu också fullmäktige.

I övrigt beslöt man att livsmedelstaxan ska ändras enligt livsmedelsverkets anvisningar, plan- och byggtaxan ska ändras enligt anvisningar från ovan, vilket gör kostnaderna cirka 40 procent högre i snitt och miljö- och byggnämndens reglemente ändrades.

Socialnämndens satsningar på unga i arbetslöshet fortsätter. Nämnden får en tilläggsbudget för i år på 1,7 miljoner kronor, vilket gör att man kan nå dem som står lägst på arbetsmarknaden och det därtill till en något lägre kostnad.

Fullmäktige beslöt sälja en del av fastigheten Föreda5:8 för att T-Emballage ska kunna genomföra sin häromdagen offentliggjorda stora lager- och logistiksatsning på Nydalaområdet. Pris: drygt 1,5 miljoner kronor

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook