Jönköpings län Nyheter

Kräver bra vägar på landsbygden

Jordbruksverket med säte i Jönköping vill ha bra vägar och järnvägar på landsbygden för att den ska kunna utvecklas ekonomiskt. Synpunkterna har lämnats i ett remissvar till Trafikverkets stora kapacitetsutredning.

[adrotate banner=”6″]
Mycket i Trafikverkets utredning går ut på så kallade storstadspaket i Mälardalen, kring Göteborg och i Skåne. Regionförbundet och landstinget i Jönköpings län har tidigare krävt ett liknande paket för väg och järnväg i Jönköpings län. Detta med tanke på länets läge mellan storstäderna och den stora mängden järnväg i länet. De två organisationerna har också vänt sig mot att till exempel Stockarydsterminalen, Sveriges största terminal på sitt område, tydligen glömts bort i utredningen.

Jordbruksverket poängterar att bra tillgänglighet är avgörande för att jobb ska kunna skapas på orter.
”Nyttan av väl fungerande och miljömässigt hållbara kommunikationssystem på landsbygden är viktiga såväl ur ett lokalt, regionalt som nationellt perspektiv”, säger Jordbruksverkets landsbygdsstrateg Christel Gustafsson i ett uttalande.

Jordbruksverket vill att staten ökar bidragen till de enskilda vägarna. Bland annat för att gynna besöksnäringen på svenska landsbygden. Verket vill också att staten utreder höghastighetsjärnväg.
[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Bra Jordbruksverket, påminn centraliseringsivrarna att hela Sverige ska leva !

Kommentarer avstängda