Eksjö

KRIS och dubbelkris – Eksjö kommun tänker tala om lådan på en plats som inte finns


Det är krisvecka. Sävsjö kommunledning har redan dragit fram lådan. Nu är det dags för Eksjö kommun att hålla låda hela veckan.

Under nationella krisveckan har kommunerna fått i uppdrag att berätta för invånarna hur de ska hålla sig hemma om det verkligen går illa i samhället. Minst 72 timmar gäller det att klara sig. Vad som händer därefter är det ingen som vet.

Klar däremot är att det finns en särskild krislåda som företrädare för Eksjö kommun och Civilförsvarsföreningen Aneby/Eksjö reser runt i kommunen under veckan och informera om.

Kommunledningen har lagt upp ett schema och under tisdagen blir det låda vid ett par matbutiker i Eksjö och samma sak sker under onsdagen (med tillägg för lådinfo på Stora Torget).

På torsdag har förhoppningsvis inga träd fallit över vägen när det är dags att åka till biblioteket i Mariannelund för att berätta om lådan.

På fredag, har Eksjö kommunledning meddelat via kommunens hemsida, ska det informeras om lådan vid ICA-butiken i Hult, en butik som inte existerar.
Det ska också informeras vid ICA-butiken i Hjältevad under fredagen innan lådveckan avslutas i stor stil på Blåljusdagen hos Räddningstjänsten i Eksjö.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook