Debatt

Kristdemokratisk omsvängning välkommen.

I länsmedia försöker kristdemokraten Åke Holm beskriva att hans parti nu ångrar sitt agerande när det gäller de drastiska förändringarna i sjukförsäkringen. Att partiet ångrar sitt tidigare agerande och vill förändra är en välkommen ”tillnyktring”.

Vi är dock många som minns hur kristdemokraterna applåderade när beslutet togs efter en hård riksdagsdebatt. Vi är också många som minns hur Kd företrädare tittade djupt i bordet och nickade bifallande, när moderaterna talade om att man ville förändra sjukförsäkringen i just den riktning som Åke Holm nu försöker komma bort ifrån.

 

Vi socialdemokrater hade andra förslag som stod öppna under hela debatten och som Kd kunde anslutit sig till. Det var förslag som inte skulle skuldbelägga människor, som redan drabbats hårt av ohälsa på sätt som nu sker.

 

Att Åke Holm nu försöker komma ifrån sitt och partiets tidigare agerande är bra och välkommet. Men i knäet på moderaterna är det nog svårt att göra de förändringar som Kd säger sig vilja få till stånd.

 

Det finns kanske skäl att uttrycka vad många känner om, att sent skall syndaren vakna.

 

GÖTE WAHLSTRÖM

tidigare ledamot av riksdagens Socialförsäkringsutskott

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook