Kritik mot tingsrättens dom i gruppvåldtäktsmålet | Höglandsnytt
Eksjö Nyheter

Kritik mot tingsrättens dom i gruppvåldtäktsmålet

Den 33-årige fyrabarnspappans advokat kritiserar Eksjö tingsrätts dom i Mariannelundsvåldtäktsfallet. Domen speglar inte vad som sades vid rättegången och bortser helt från försvarets argumentering och omständigheter som tyder på att tvåbarnsmamman ljuger, menar advokaten.

Advokaten pekar på en rad omständigheter som tyder på att tvåbarnsmamman inte talat sanning och att fyrbarnspappan därmed är oskyldig. Bland annat ett utpekande som inte kan vara fyrabarnspappan, att våldtäkten ska ha skett på två olika platser i lägenheten på flyktingförläggningen i Mariannelund, att hon blött kraftigt när läkarintyg säger något annat och uppgifter om blåmärken som, enligt försvaret inte haft med fyrabarnspappan att göra.
”Hur målsägandens utpekade vid huvudförhandlingen av tingsrätten bedömts som ”säkert” är för försvaret en gåta”, skriver advokaten i sitt överklagande.
Att våldtäkten pågått hela natten (tio timmar) kan inte heller stämma, särskilt inte om man beaktar Vimmerbybons och de andra åtalades berättelser, menar advokaten.

”Försvarets mening är att hennes uppgiftslämnande är anmärkningsvärt odetaljerat och kortfattat särskìlt om det skuìle ha  sig så att händelseförloppet pågått hela natten under en tidsrymd av närmare tio timmar. Om detta vore sant borde mälsägandens berättelse ha innehållit betydlìgt mer detaljerade uppgifter”, menar advokaten och hänvisar till uttalanden av åklagaren och tingsrättens dom som beskriver tvåbarnsmammans berättelse som bland annat oklar och innehållande överdrifter.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook