Nyheter

Kroppsdelar hittade i skogen – kvinna styckad

Styckade och brände kroppen. Åtal för mord, brott mot griftefrid och bedrägeri.

Åklagare har nu väckt åtal vid Västmanlands tingsrätt mot en 54-årig man misstänkt för mord på en 57-årig kvinna som försvann från sitt hem i Västerås i maj 2017.

Åtalet innefattar även misstankar om brott mot griftefrid och bedrägeri mot samma kvinna. Brotten ägde rum under maj och juni förra året. Den misstänkte förnekar brott.

En 57-årig kvinna anmäldes försvunnen den 24 maj 2017. I juni 2017 togs det ut pengar från hennes konto i en uttagsautomat. Hennes kvarlevor har sedan påträffats i ett skogsparti i Västerås i april och i juni i år. Nu åtalas en 54-årig man, som haft en relation med kvinnan, för att ha utfört gärningarna.

– Utredningen visar att kvinnans kropp har styckats i hennes bostad och sedan flyttats till skogen och gömts. Där har sedan kroppen bränts genom hög värme eller eld. Det har inte gått att medicinskt fastställa hur kvinnan dött men andra omständigheter, som till exempel vad som gjorts med kroppen, spår i bostaden och uppgifter från vittnen visar enligt min bedömning att kvinnan uppsåtligen bragts om livet, säger kammaråklagare Jenny Alriksson vid Åklagarkammaren i Västerås i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook