KROSSARNA – HV71s kupp mot Frölunda

HV71 spelade på bortais i Göteborg mot i ett rv 40-derby mot Frölunda på kvällen på torsdagen och är uppe i tabelltopp efter ännu en seger.

Max Wärn gav HV71 ledningen i första perioden men Frölunda kvittera i andra. HV71 lyckades inte heller göra mål i fem mot tre-läge i början av tredje perioden.

Istället slog HV71 till i nästa powerplay i mitten av perioden och de slog till dubbelt. Först gjorde Tedenby 1-2 i powerplay och minuten senare när Frölunda minst anade det och återhämtade sig efter en lång utvisningsperiodn slog Ejdsell till med 1-3.

Frölunda tog timeout och tog ut målvakten i slutminuterna men kom inte närmare. 1 – 3 (0-1, 1-0, 0-2) till slut inför närmare 9300 åskådare och hela 19-32 i skott på mål.