KROSSARNA: Underbar Vetlandaseger mot topplaget, kontraktet säkrat

De har inte nått ända till paradiset än men de får i alla fall vara kvar i entrén, d v s div 5 nästa säsong. Bäckseda IF krossade topplaget under söndagseftermiddagen.

BIF ställdes mot serietvåorna Ankarsrums IS på Paradisvallen i 20e omgången av div 5 NÖ. Bäckseda har hotats underifrån av flera lag och riskerat hamna på kvalplats.

Nu är oron borta. Bäckseda IF vann med hela 5-1. AIS tog dock ledningen i 25e minuten men BIF kvitterade inom några minuter. I andra halvleken slog Bäckseda till med ytterligare två mål på fyra minuter och sedan gjorde Ankarsrum självmål.

Målfesten avslutades i 90e minuten med 5-1 för Bäckseda IF. Jakob Fransson blev tvåmålsskytt. Överums IF på kvalplatsen har nu sex poäng och 35 mål upp till BIF med blott två omgångar kvar.