KROSSARNA – Vetlanda BK besegrade Hammarbyspöket | Höglandsnytt
Bandy Toppnyheter Vetlanda

KROSSARNA – Vetlanda BK besegrade Hammarbyspöket


Nu är Vetlanda BK ordentligt på gång. I dag lördag besegrades Hammarby på bortaplan med 7-9 (3-5). En seger som dessutom var mycket rättvis.

Efter 4-4 med mersmak mot Villa-Lidköping senast så imponerade VBK på nytt i dag.

Segern kan inte ifrågasättas även om det tog 38 minuter innan VBK var i ledning.
Då gjorde nämligen Johan Löfstedt 3-4 sedan Hammarby tagit ledningen samtliga gånger dessförinnan.

Dessutom gjorde Patrik Johansson viktiga 3-5 just före halvtidsvila. Men på tal om VBK-målgörare…

Joakim Andersson kom att lämna Zinkensdamm som femmålskytt och detta inför ögonen på förbundskaptenen Svenne Olsson. Därmed borde han vara given till VM senare i vinter.

Det är givetvis också Johan Löfstedt som svarade för säsongens snyggaste mål då han drev bollen förbi 4-5 Hammarby-spelare från egen planhalva och från 20 meter stänkte in 4-7 i Patrik Hedberg vänstra kryss.

Noterbart är att detta var Hammarbys första förlust på hemmaplan den här säsongen. Och den stod alltså VBK för. VBK:s nionde mål svarade Niklas Gälman för.

Hammarby har tidigare varit ett riktigt spöke för VBK men den här gången kunde det till och med blivit tvåsiffrigt och en större segermarginal.

VBK är därmed nio poäng före Broberg som i dagsläget ligger på nionde plats. Fem omgångar återstår. VBK måste alltså förlora alla sina återstående fem matcher medan Broberg måste vinna sina för att VBK ska missa slutspel. Det händer inte.

Å andra sidan har VBK fem poäng upp till fjärdeplatsen som ger större fördel vid ett slutspel. Just Broberg är VBK: s kommande motståndare på fredag i Sapa Arena.

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook