KROSSARNA – Vetlanda BK storvann igen

Vetlanda BK besegrade på bortaplan jumbolaget Tillberga med klara 4-11 (2-6) och spräckte därmed två negativa sviter.

VBK kom till spel med två raka förluster i ryggen, mot Edsbyn respektive Sandviken. Dessutom har man förlorat mot Tillberga i Västerås under de två senaste säsongerna. Nu är dessa två sviter ett minne blott.

Mot Tillberga gick VBK fram till 0-4 efter 30 minuters spel. Då var det ändå hemmalaget som började bäst under de första tio minuterna. Men en het Joakim Andersson som gjorde tre mål och ett mål från Patrik Johansson innebar istället 0-4.

Tillberga reducerade sedan två gånger om innan VBK på nytt kunde gå fram till en fyramålsledning och 2-6. I andra halvlek gjorde VBK vad man skulle mot bottenlaget och nådde alltså till sist tvåsiffrigt.

Målen gjordes av Joakim Andersson 4, Johan Löfstedt 2, Daniel Johansson 2, Patrik Johansson 2 och Pontus Vilén.

Därmed ökade VBK avståndet till niondeplaceringen Broberg som ändå överraskade med att spela 2-2 mot Västerås i dag.

Nu närmast väntar två tuffa matcher för VBK under veckan som kommer. På onsdag tar man emot Villa-Lidköping i Sapa Arena och på lördag reser man till huvudstaden för match mot Hammarby.