KULTUR: De gör opera av orgasmer

 Snart är det premiär för Puccinis opera Turandot på Folkoperan. Det blir till tonerna av orgasmer.

I Folkoperans tolkning hyllas kärleken och människans innersta drifter och begär. Inför premiären släpps nu en promotionfilm där olika personer enas i eufori och totalt frisläppt skrik som bildar tonerna till den kända arian Nessun Dorma.

Turandot är Puccinis sista och oavslutade opera som hade urpremiär 1926. Prinsessan Turandot utsätter sina friare för prövningar, och trots att de vet att det troligtvis kommer att sluta med döden, är deras kärlek och begär gränslöst.

Inför premiären har Folkoperan valt att göra en promotionfilm av operans klimax – det kända verket Nessun Dorma – och kärlekens klimax – orgasmen. Filmen visar på en stor bredd hos de medverkande vad gäller kön, ålder, ursprung och sexuell läggning och alla enas i den totala hängivelsen.

– Vi lever i ett samhälle där vi hela tiden uppmanas att njuta av livet. Men det blir ofta ytligt. Med operan vill vi hylla begärets urkrafter och den totala hängivelsen, som i filmen får symboliseras av orgasmen, säger Mellika Melouani Melani, regissör och konstnärlig ledare på Folkoperan, i ett pressmeddelande.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: