Kulturgärning i Eksjö – ny bok om bygdens historia | Höglandsnytt
Eksjö Kultur

Kulturgärning i Eksjö – ny bok om bygdens historia

Kulturprofilerna Gudrun och Stig Hagström ger nu ut en ny bok ”Eksjö stad utanför tullarna”.

Ifjol fick det strävsamma pensionärsparet Gudrun och Stig Hagström Eksjö kommuns kulturstipendium med en motivering som bland annat framhöll att de ”har under ett antal år ägnat sin tid åt att utforska torp, gårdar och människoöden”. Det var en hänvisning till den digra boken ”Eksjö socken” som 2006 gavs ut av föreningen Eksjö sockens hembygdsråd

Paret Hagström skrev själva och samlade dessutom in bidrag från ytterligare ett tjugotal skribenter. Den vittfamnade satsningen tog sex år men så blev det också ett imponerande verk åp drygt 380 sidor rejält tryfferade med bilder. Det är en kulturgärning som inte får falla i glömska.

Också parets kommande bok är värd uppmärksamhet. I mitten av november ger nämligen Gudrun och Stig Hagström ut en ny bok Eksjö stad utanför tullarna på eget förlag. Boken på drygt 330 didor har ett spännande bildmaterial.
Det har också denna gång tagit sex år att slutföra detta ambitiösa projekt. Boken har fått sin slutliga utformning av Eksjöförläggaren Bernt Andersson.

I bokens baksidestext skriver den vanligtvis svårflörtade Eksjöarkitekten Lennart Grandelius bland annat följande: ”Det är svårt att finna tillräckligt kraftfulla ord om denna levnads- och byggnadshistoriska bok. Den är proppfull med historiska faktauppgifter i en omfattning som är mycket imponerande”.

Av: Bo G Lundberg, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda