Höglandet

Kungen allvarligt sjuk – kan inte ”jobba”

Först dansade han i Berlin. Det skulle han inte ha gjort. Kung Carl XVI Gustaf har drabbats av diskbråck och tvingas nu till vila och måste ställa om sitt schema.

UPPDATERAD: 1240, 2155

Kungens program för den kommande veckan ändras med anledning av rehabiliteringsbehov, uppger Hovet som gärna tonar ner skadan som kan ha brutit ut på allvar under kungens Tysklandsbesök nyligen.

– Kungen mår bra men är rekommenderad vila under den kommande veckan. I och med det har hovet justerat kungens program. Kungen har haft ont under föra veckan med anledning av att han drabbats av diskbråck. Den information vi har nu från läkare är att det handlar om en tids vila, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.

Kungen har nyligen genomfört ett statsbesök i Tyskland och var i Leipzig ungefär samtidigt som en misstänkt terrorist jagades och greps av polis i staden. Kungen besökte också Berlin och bilder i tysk press visar tydligt hur kungen tar vad som ser ut som danssteg framför Brandenburger Tor. Bara någon dag efter dansen ska alltså kungen ha däckats av diskbråcket

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook