Jönköpings län

Kvinna hittad död – misstänkt mord


En kvinna har hittats död på en ort i Värnamo kommun och polisen misstänker mord. En man är misstänkt och sitter anhållen.
UPPDATERAD: 1120, 1130, 1237

Det handlar om ett misstänkt fullbordat mord (alternativ dråp) mot en kvinna.
Ingen skjutvapen ska ha använts.

Brottet ska ha begåtts innan kl 1730 när polis larmades till en bostadsadress, en lägenhet, i Rydaholm och där hittade en kvinna död.
Vid 15-tiden tog en anhörig till den avlidna kvinnan kontakt med polisen och var orolig. När en polispatrull senare kontrollerade bostaden hittades kvinnan avliden.

”Omständigheterna är oklara vilket innebär att dödsorsaken inte kunnat fastställas. För att polisen ska kunna vara säkra på att inte missa ett eventuellt brott har en förundersökning inletts med rubriceringen mord”, meddelar polisens presstalesperson Tommy Thorngren.

En man sitter anhållen misstänkt för brottet. Mannen befann sig i bostaden och togs med till förhör varefter åklagare beslutade att anhålla mannen. Misstanken är av den lägre graden, skäligen misstänkt.

Polisen fortsätter nu utredningen med en teknisk undersökning av brottsplatsen, förhör med den misstänkte och eventuella vittnen. Kvinnans kropp ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsak.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook