Jönköping

Kvinna mördad ikväll – man gripen

En kvinna mördades idag måndag i Jönköping. En man greps under kvällen efter en dramatisk polisinsats.

Polisen fick under eftermiddagen uppgifter om bråk i en bostad på Hermansvägen i stadsdelen Rosenlund i Jönköping. Redan vid 16-tiden kom polisen till bostaden för att avbryta ett bråk mellan grannar. Polisen medlade då mellan parterna och lämnade sedan platsen.
Sedan vid 17-tiden kom nya uppgifter om bråk.
En man hade agerat aggressivt i området och hade sedan stängt in sig i en lägenhet.
En kvinna fanns också i bostaden tog beslut om att bryta sig in eftersom mannen inte ville öppna. Detta skedde vid 17:30-tiden.
”Vi kan inte bekräfta att samma man varit inblandad i båda incidenterna då den gripna mannens identitet ännu inte är bekräftad”, berättar Tommy Thorngren, polisens presstalesman vid 19:45-tiden.

I bostaden hittades kvinnan svårt skadad och mannen flydde samtidigt till en annan del av samma fastighet, ut på en balkong. Därifrån ska han ha tagit sig till en annan balkong och försökt hoppa från tredje våningen i vad som kan ha varit ett självmordsförsök.
Kvinnan fördes till sjukhus för vård men avled senare på kvällen.

Mannen greps efter en tids förhandlingar.
Mannen misstänks för mord.

Vid 20:30-tiden meddelade polisen att den misstänkte mördaren identifierats som en man i 20-årsåldern, ungefär lika gammal som mordoffret.
Polisen kunde också bekräfta att mannen varit inblandad i bråket mellan grannar tidigare under eftermiddagen. Mannen ska ha varit bosatt i området.
Vid 22:30-tiden beslöt åklagare att anhålla mannen.
Enligt uppgifter från vittnen till Jnytt ska mannen sagt att han dödat sin flickvän.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook