Höglandet Jönköpings län

Kvinna våldtagen på Höglandet – en man gripen

En man greps natten till idag söndag misstänkt för våldtäkt på en kvinna. Polisen i länet talar om ytterligare en intensiv natt med över 100 uppdrag och bränder, bilolyckor, fylla och bråk.


Polisen grep mannen misstänkt för våldtäkt strax efter kl 22 i lördags kväll på en ort på Höglandet. Eftersom det handlar om ett sexualbrott väljer polisen att inte delge detaljer i ärendet. Den våldtäktsmisstänkte mannen är i 40-årsåldern och våldtäkten ska ha skett utomhus. Det var kvinnan själv som slog larm till polisen.
Mannen sitter sedan idag söndag morgon anhållen och kommer förhöras vidare under dagen.
Polisen ska också genomföra en teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen för att om möjligt säkra bevis mot den misstänkte mannen.

  • En bilolycka mellan epa-traktor och personbil inträffade vid Vrigstad badplats under sena lördagskvällen. 4 personer drabbades i olyckan och två ambulanser skickades ut. En person fördes till Värnamo sjukhus med skador i nacke, dock ej allvarliga.
  • I Jönköping började det brinna vid 23-tiden i en lägenhet i stadsdelen Råslätt, det visade sig vara en s k torrkokning men spridningsrisken var stor till andra lägenheter i området innan branden kunde släckas. En man befann sig i lägenheten men måste inte föras till sjukhus.
  • I stadsdelen Hovslätt var det dags för nästa torrkokning vid kl 03 i en gruppbostad.
  • I Bredaryd, Gislaveds kommun vaknade en man vid 03:30 av att någon stal hans bil, kort därefter hördes en smäll och bilägaren såg bilen kraschad mot en lyktstolpe och en person springande från platsen.

I övrigt rapporteras om bråk och fylleri och misshandelsfall, inte minst i samband med Jönköpings marknad och Gisledagarna i Gislaved.
”En hög polisiär närvaro”, är Jönköpingspolisens kommentar.
13 personer har tillbringat natten i polisens arrester p g a fylla och bråk.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook