Debatt Opinion

Kvinnliga riksdagsledamöter ”ignorerar avskyvärda kränkningar mot invandrare”

”Jag trodde åtminstone att ni kvinnliga riksdagsledamöter skulle visa solidaritet och medkänsla mot de flickor som finns på Römosseskolan och vid liknande institutioner”, skriver Olle Ljungbeck i ett debattinlägg.

[adrotate banner=”6″]

Till samtliga kvinnliga riksdagsledamöter. Om den islamistiska Römosseskolan och riksdagsledamoten Abdirisak Waberi.

Jag antar att samtliga tillskrivna läst min artikel om ovannämnda. Av de få svar jag fått verkar inte minst de kvinnliga ledamöterna ignorera att ovannämnda på det mest avskyvärda sätt kränkt elever, i första hand flickor.

De få svar jag fått har kommit från manliga riksdagsledamöter som bagatelliserar kränkningarna och hjärntvätten som förekommit. Det vore underligt om skolan och lärarna helt plötsligt övergår till en demokratisk, human utbildning där de värderingar som regering och riksdag stiftat lagar kring helt plötsligt blir regel. Men också de värderingar som är allmänna hos svenska folket.

Vad gör ni för att skolan i lärandet skall bli konfessionslös och den av skolverket beslutade läroplanen skall följas? Jo, jag vet att ni inte får ingripa direkt i styrningen av skolan. Men ni kan göra mycket för att förändra det som nu sker där.

Vad gör ni för att inte flickorna skall komma ut ur skolan som andra klassens medborgare, förtryckta och berövade sitt egenvärde? Givetvis borde alla män visa sin avsky mot de händelser som utspelats på skolan. Men jag trodde åtminstone att ni kvinnliga riksdagsledamöter skulle visa solidaritet och medkänsla mot de flickor som finns på Römosseskolan och vid liknande institutioner.

Som jag nämnt tidigare arbetar jag och min hustru med invandrarkvinnor. Därför är det långsökt att göra mig till rasist eller främlingsfientlig. Däremot känner vi verkligheten bättre än ni. Men man måste ställa sig frågan? Om denne Abdirisak Waberi varit sverigedemokrat och skolan drivits av sd hur hade ni då agerat? Det är skamligt att sådant här får ske, samtidigt som ni slår er för ert bröst och dagligen uttalar hur ni vill verka för att invandrare skall få ett drägligt liv och integreras i det svenska samhället!
Hur tror ni medborgarna uppfattar er, när ni trots den galla ni öser över sd, sviker de svagaste i invandrargruppen?

Jag väntar mig handling från er sida om orden solidaritet, människovärde, jämställdhet och mänskliga rättigheter betyder något för er. Som jag ser det så är fegheten och bristen på solidaritet era förnämsta egenskaper. Jag trodde aldrig att jag från svenska riksdagsledmöter skulle få höra så usla och låga bortförklaringar när det gäller att värna barn från förtryckare.

Olle Ljungbeck, Gävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Man ska nog inte förvänta sig några fördömande från några riksdagspolitiker. I dagens läge så kan en riksdagsman inte göra grövre tjänstefel, än att yppa kritik mot en islamist oavsett graden av kränkningar som han står för.

 2. Detta visar med all tydlighet hur långt Islamiseringen verkligen har kommit i Sverige. Och att denna avskyvärda kvinnosyn inom Islam nu inte bara praktiseras som uppfostran av flickor dagligen i svenska skolklasser, så har även denna kvinnofientliga kränkning av kvinnor nått det allra heligaste av svenskheten nämligen Folkets Hus, Norrländska Socialdemokraten gjorde ett reportage när Islamiska föreningen i Luleå firade en Islamsk högtidsdag i just Folkets Hus.

  http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=7239620

  Där tvingade muslimska män kvinnor och flickor som menstruerade att lämna den lokal männen satt för att dom ansågs som orena och mindre värda av muslimska männen. För första gången i Sverige så avhyses kvinnor som menstruerar från lokaler i Folkets Hus därför att dom i det svenska samhället numera skall klassas som orena och mindre värda kvinnor. Den Islamiska kulturen väger tyngre än kvinnors Demokratiska rättigheter, därför tvingades kvinnorna att lämna den lokal i Folkets Hus i Luleå där muslimska männen satt. Vår Demokrati är allt för svag inför Islam vilket omöjliggör att upprätthålla Mänskliga rättigheter, såsom kvinnors rörelsefrihet i dagens Islamiserade svenska samhället. Samtidigt som politiker och journalister avfärdar Islamiseringen som ett konspirationsspöke och Islamofobi, så fortgår Islamiseringen allt jämt ändå sakta men säkert under tystnad. Tystnaden från politikerna som Olle Ljunbeck beskriver i artikeln, kommer från en framgångsrik lobbying från Islamiska föreningar runt om Sverige, som planterat ordet Islamofobi i politikernas ordförråd, alltså det är den som kritiserar Islamiseringen som det skall vara fel på. Syftet med ett icke ord som Islamofobi är att förskjuta strålkastaren från vad Islamiska föreningar håller på med till den som kritiserar vad Islamiska föreningar håller på med.

 3. Bra skrivet igen Olle Ljungbeck……det är häpnadsväckande att man inte svarar på dina frågor! Varför gäller inte jämställdheten dessa flickor? Abdirisak Waberi bör omgående ställa upp på en TV intervjuv och förklara sina ståndpunkter !

  1. Det finns intervjuer med denne man och på känsliga frågor hänvisar han hela tiden till imamen.

 4. Bar skrivet Olle. Du är stark som visar upp islams rätta ansikte: kivinnoförtryck och människoförakt. Sveriges politiker (M, V, MP, S, C, FP, KD) är fega. Tänk om det pa en vanlig normal svensk skola skulle sorteras ut de tjejer som har mens. Eller pa en arbetsplats. DO skulle bli fullkomligt överösta med anmälningar och svensk media skulle ga i spinn med AB och Expressen i spetsen. SKÄMS Sveriges politiker!!!

 5. Väl skrivet och det belyser det faktum att vår riksdag består av hycklare, till hundra procent.

 6. Det är bra att någon ställer moderaterna mot väggen, men jag frågar mig varför det är en insändare som gör det och inte redaktionen på denna tidning (eller annan). Den låga journalistiska nivån på tidningarna i Sverige är svaret på varför upplagorna går ner. Våga bita ifrån och våga stå ut, då attraherar ni läsare.

Kommentarer avstängda